Digitalizace TV - jaký set-top box?
Moderátor: odjinud
-
- Administrátor fóra
- Bydliště: na Proseku v paneláku, na Brnkách aspoň v ulici U paneláku :-)
Digitalizace TV - jaký set-top box?
Tak nám brzy přestane vysílat ČT2, takže mám za úkol sehnat otci nějaký STB (ne, to není StB, ale zkratka pro set-top box:-)
Máte nějaký tip na něco
a.) spolehlivého
b.) s dobrým příjmem
c.) pěknou kvalitou obrazu
d.) za rozumné peníze?
Ideálně kdyby měl ještě 2 tunery (1 pro TV, jeden aby se dalo nahrávat na video)... nechce se mu koukat na to, co nahrává.
Máte nějaký tip na něco
a.) spolehlivého
b.) s dobrým příjmem
c.) pěknou kvalitou obrazu
d.) za rozumné peníze?
Ideálně kdyby měl ještě 2 tunery (1 pro TV, jeden aby se dalo nahrávat na video)... nechce se mu koukat na to, co nahrává.
odjinud
Re: Digitalizace TV - jaký set-top box?
S jedním tunerem je celkem vyhlášený Technisat Digipal.
Právě jsem koupil jeden, co má 2 tunery. Je to nějaký Strong. Až to trochu vyzkouším, podělím se se zkušenostmi.
Takze trochu pozde ale prece - ten STB strong je celkem OK, dva tunery jsou vicemene plnohodnotne - funguje to tak, ze jeden tuner je na TV, druhy na nahravani na videu, takze lze na neco jineho koukat a neco jineho nahravat. Video pak nevyuziva pro nahravani vlastni tuner, ale nahrava z externiho scart vstupu (AV1).
Nahravat lze i casovacem, napr. kdyz jste na dovolene. To je uz trochu slozitejsi, prtoze se musi nezavisle nastavit (naprogramovat) jak video, tak STB. Celkove se pracuje se 3 ovladaci - STB, video a TV.
Slabsi stranky:
- obraz proti analogu je horsi, je jakoby rozmazly, ale nevim jestli je to STB nebo velkou kompresi. TV je analogova CRT Sony 55cm.
- dalkovy ovladani je celkem shit, babicka ma taky Stronga, a ma mnohem lepsi dalkovy ovladac; tenhle je takovy "poutovy" - nic moc prehledny, jednoduchy, neergonometricky.
- obcas jiny cas nez video, nekdy se zpozdi, pak se zase nahodi spravny cas...
Vyhody:
trafo uvnitř, display, hardwarový vypínač vzadu na panelu (totální vypnutí, ne jen do stand-by)
Zaver: celkem dobry, pokud potrebujete 2 tunery, asi nic moc jineho neni.
Nahravat lze i casovacem, napr. kdyz jste na dovolene. To je uz trochu slozitejsi, prtoze se musi nezavisle nastavit (naprogramovat) jak video, tak STB. Celkove se pracuje se 3 ovladaci - STB, video a TV.
Slabsi stranky:
- obraz proti analogu je horsi, je jakoby rozmazly, ale nevim jestli je to STB nebo velkou kompresi. TV je analogova CRT Sony 55cm.
- dalkovy ovladani je celkem shit, babicka ma taky Stronga, a ma mnohem lepsi dalkovy ovladac; tenhle je takovy "poutovy" - nic moc prehledny, jednoduchy, neergonometricky.
- obcas jiny cas nez video, nekdy se zpozdi, pak se zase nahodi spravny cas...
Vyhody:
trafo uvnitř, display, hardwarový vypínač vzadu na panelu (totální vypnutí, ne jen do stand-by)
Zaver: celkem dobry, pokud potrebujete 2 tunery, asi nic moc jineho neni.
Tak mám k tomu Strongovy první 2 výhrady - občas se vymažou všechny stanice (nějak se to neshodne s ovladačem na TV) a taky nelze na něm naladit žádnou rozhlasovou stanici (ne že by mě zrovna tohle mrzelo, ale jít by to mělo).
Tak nevím jestli to nevrátím...
Tak nevím jestli to nevrátím...
Tak jsem se ptal v datartu co s tím může být.
Odkázali mě na opravnu někde v Ostravě. Ty mi řekli, že mají servisní pobočku v Budějovicích a tam mi řekli, že to stejně přeposílají nějaké jiné firmě do Brna.
Takže jsem poptal je, co s tím je a uvidíme.
Asi půjde na reklamaci...
Odkázali mě na opravnu někde v Ostravě. Ty mi řekli, že mají servisní pobočku v Budějovicích a tam mi řekli, že to stejně přeposílají nějaké jiné firmě do Brna.
Takže jsem poptal je, co s tím je a uvidíme.
Asi půjde na reklamaci...