Koupili jsme čerstvě byt v Jablonecké a chtěli jsme si nechat zjistit, jestli tam nemáme někoho hlášeného. Na MÚ Praha 9 nám (velmi milá) paní sdělila, že nám může oproti žádosti vystavit buď seznam lidí v bytovém domě (ano, to je vážně bezva, obzvlášť v případě dlouhých paneláků na Proseku), možná by se trefila do čísla popisného (takže odhaduju, že by se seznam zmenšil na desetinu). Jak sami chápete, takový seznam je mi k ničemu (leda bych chtěl obejít všechny sousedy a ptát se jich na jméno).
Druhou variantou bylo, že mi může ověřit, jestli tam je konkrétní osoba přihlášená k trvalému pobytu - to mi taky moc nepomohlo, když nevím, jestli tam někdo další vůbec hlášený je, natož abych věděl jeho jméno.
Má někdo s tímto nějaké zkušenosti? Existuje možnost, jak zjistit, kdo je u vás v bytě přihlášený?
Díky.
Trvale hlášení lidé v bytě
Moderátor: odjinud
-
- Běžný uživatel
-
- Administrátor fóra
- Bydliště: na Proseku v paneláku, na Brnkách aspoň v ulici U paneláku :-)
Re: Trvale hlášení lidé v bytě
Hm... zajímavý. Otázka je, jak ta evidence na byt vlastně vzniká... Asi když jde někdo pro občanku a pak ukazuje buď nájemní smlouvu nebo výpis z katastru. Pak teda logicky je mu vydána občanka a je kamsi zapsáno, že bydlí v daném čísle popisném... ale jestli se někam dává i v jakém bytě...
Doporučuju se zepat na Poradte.cz
Pokud to někdo bude vědět, tak tam.
Pak dej prosím vědět, jak jsi dopadl.
Doporučuju se zepat na Poradte.cz
Pokud to někdo bude vědět, tak tam.
Pak dej prosím vědět, jak jsi dopadl.
odjinud
to ZeroFusion - přišel si na něco?
-
- Běžný uživatel
Ne, nakonec jsem to vzdal. Nikde mi nebyli schopni říct cokoliv přesnějšího než celý jeden vchod. Doufám, že bude stačit, když tím budu argumentovat v případě nějakých nepříjemností (ale mnohem radši samozřejmě budu, když k nim vůbec nedojde).
Tohle je prostě jenom další důkaz toho, v jakém byrokratickém nepořádku žijeme.
Tohle je prostě jenom další důkaz toho, v jakém byrokratickém nepořádku žijeme.